Diós guba recept

Hozzávalók:
- 35 dkg szikkadt kalács
- 15 dkg cukor
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 1 kisebb alma
Elkészítése:
A vajat a tojásokkal és a cukor felével habosra keverjük, majd a langyos tejet hozzáöntjük.
A kalácsot felkockázzuk és bele áztatjuk az előbbi keverékbe. A cukor másik felét összekeverjük dióval majd meghempergetjük benne a lecsöpögtetett kalácsokat.
Felét tűzálló tálba tesszük, a tetejére rátesszük az alma szeleteket és a mazsolát, majd a guba másik felét.
A végén az egészet leöntjük a megmaradt cukor tejjel és forró sütőben 180 fokon, kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »