Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csigák recept

Diós csigák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 25-28 db:

    • 50 dkg finom liszt
    • 3 ek. cukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

    A töltelékhez:

    • 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg kristálycukor

    A tetejére:

    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Előkészítés: A darált diót keverjük össze a kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.

    Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

    Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket kisebb de magasabb csigákat kapunk. Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá