Diós csigák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 25-28 db:
- 50 dkg finom liszt
- 3 ek. cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg kristálycukor
A tetejére:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Előkészítés: A darált diót keverjük össze a kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a cukrozott dióval. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz. Ha szorosan egymás mellé tesszük a tekercseket kisebb de magasabb csigákat kapunk. Ha szellősebben rakjuk akkor a csigák nagyobbak de laposabbak lesznek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!