Diós-barackos guba recept
Hozzávalók:
Öntethez:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
Tésztához:
- 8 db száraz kifli
- 1 üveg sárga húsú őszibarack befőtt
- 25 dkg dió
Elkészítése:
A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk. (A pudingport a leírásnak megfelelően elkészítjük a tejjel és a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre vert habtejszínt is.) A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben. Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.
A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval. Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük. Langyosan tálaljuk tejszínhabbal, és barack gerezdekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

