Diós-barackos guba recept

Hozzávalók:
Öntethez:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
Tésztához:
- 8 db száraz kifli
- 1 üveg sárga húsú őszibarack befőtt
- 25 dkg dió
Elkészítése:
A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk. (A pudingport a leírásnak megfelelően elkészítjük a tejjel és a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre vert habtejszínt is.) A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben. Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.
A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval. Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük. Langyosan tálaljuk tejszínhabbal, és barack gerezdekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »