Diós-barackos guba recept
Hozzávalók:
Öntethez:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
Tésztához:
- 8 db száraz kifli
- 1 üveg sárga húsú őszibarack befőtt
- 25 dkg dió
Elkészítése:
A pudingporból, a tejszínből, a tejből, a vaníliás cukorból és a porcukorból sűrű öntetet készítünk. (A pudingport a leírásnak megfelelően elkészítjük a tejjel és a cukrokkal, majd beleforgatjuk a keményre vert habtejszínt is.) A kiflit felkarikázzuk és alaposan megforgatjuk a vaníliás öntetben. Jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, majd megszórjuk kristálycukorral és beletesszük a fele kiflit.
A barackokat kockára vágjuk, utána ezt is ráhalmozzuk és megszórjuk a fele dióval, ezt követően rárakjuk a maradék kiflit, végezetül a tetejét megszórjuk a megmaradt dióval. Körülbelül 20 percig, 170 fokon légkeveréses előmelegített sütőben sütjük. Langyosan tálaljuk tejszínhabbal, és barack gerezdekkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

