Cukkini lekváros rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 rúdhoz elegendő, kész réteslap (boltonként eltérő kiszerelésben kapható, nekem csak két lapos volt itthon, de jobban szeretem többel készíteni, legalább három lappal rudanként )
- 1 üveg cukkini lekvár
- némi búzadara a szóráshoz
- olaj és tejföl a kenéshez
- porcukor
Elkészítése:
A réteslapot nedves ruhára kihajtjuk. Megkenjük olajjal és a szélétől 2 cm-ert elhagyva, hosszában megszórjuk búzadarával vékonyan. A végeinél 0,5-1 cm-ert hagyunk el.
Eloszlatunk rajta fél üveg cukkini lekvárt, majd vékonyan erre is szúrunk darát.
A nedves ruha segítségével elkezdjük feltekerni és a záró hajtással lefelé, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A másik tekerccsel ugyanígy járunk el, majd mindkét tekercset megkenjük olajjal és tejföllel.
Előmelegített sütőben, kb 180°C-on, 20-25 percig sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Íze kellemesen citromos. Friss, üde ízorgia!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »