Cukkini lekváros rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 rúdhoz elegendő, kész réteslap (boltonként eltérő kiszerelésben kapható, nekem csak két lapos volt itthon, de jobban szeretem többel készíteni, legalább három lappal rudanként )
- 1 üveg cukkini lekvár
- némi búzadara a szóráshoz
- olaj és tejföl a kenéshez
- porcukor
Elkészítése:
A réteslapot nedves ruhára kihajtjuk. Megkenjük olajjal és a szélétől 2 cm-ert elhagyva, hosszában megszórjuk búzadarával vékonyan. A végeinél 0,5-1 cm-ert hagyunk el.
Eloszlatunk rajta fél üveg cukkini lekvárt, majd vékonyan erre is szúrunk darát.
A nedves ruha segítségével elkezdjük feltekerni és a záró hajtással lefelé, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A másik tekerccsel ugyanígy járunk el, majd mindkét tekercset megkenjük olajjal és tejföllel.
Előmelegített sütőben, kb 180°C-on, 20-25 percig sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Íze kellemesen citromos. Friss, üde ízorgia!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

