Csörögefánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- ¼ csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál porcukor
- 5 dkg margarin
- csipetnyi só
- étolaj
Elkészítése:
A felolvasztott margarint a tojással és a tejföllel elkeverem majd folyamatosan dolgozom hozzá a lisztet, hozzáadom a porcukrot, a csipetnyi sót és a sütőport, pici étolajat rakok hozzá és cipó formára gyúrom.
Nyújtódeszkán kinyújtom és derelyevágóval kisebb csíkokra vágom, amit középen bemetszek és egymásra hajtogatok.
Közepesen felmelegítem az étolajat serpenyőben, és kisütöm. Közben forgatom, hogy ne égjen le. Végül megszórom a tetejét porcukorral. Nagyon gyorsan elkészíthető. Édes tejföllel tálaltam, mi szeretjük mártogatni. Lehet porcukorral, vagy édesítővel keverni a tejfölt ki hogy szereti.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

