Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés pite recept

Csokoládés pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 25 dkg liszt
    • 4 dkg kristály cukor
    • 10 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék hozzávalói:

    • 400 g étcsoki (tibi)
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg kristály cukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt

    Elkészítés:

    (Pite sütőm átmérője: 25 cm, magassága: 4 cm)

    Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félre tesszük hűlni.

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

    Pite sütőbe a kezünkkel a tésztát belenyomkodjuk, de úgy, hogy pereme is legyen.

    A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a cukorral jól kikeverjük és a fehérjét pedig kemény habbá felverjük.

    A KIHŰLT csoki krémhez először a cukros tojássárgáját adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját és végül a lisztet keverjük bele.

    A tésztára ráöntjük a csoki tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

    Tipp: A megsült, kihűlt pite tetejét megszórhatjuk akár fehér csoki reszelékkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá