Csokoládés pite recept
Elkészítés:
(Pite sütőm átmérője: 25 cm, magassága: 4 cm)
Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félre tesszük hűlni.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
Pite sütőbe a kezünkkel a tésztát belenyomkodjuk, de úgy, hogy pereme is legyen.
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a cukorral jól kikeverjük és a fehérjét pedig kemény habbá felverjük.
A KIHŰLT csoki krémhez először a cukros tojássárgáját adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját és végül a lisztet keverjük bele.
A tésztára ráöntjük a csoki tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Tipp: A megsült, kihűlt pite tetejét megszórhatjuk akár fehér csoki reszelékkel is.