Csokoládés pite recept

Elkészítés:
(Pite sütőm átmérője: 25 cm, magassága: 4 cm)
Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félre tesszük hűlni.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.
Pite sütőbe a kezünkkel a tésztát belenyomkodjuk, de úgy, hogy pereme is legyen.
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a cukorral jól kikeverjük és a fehérjét pedig kemény habbá felverjük.
A KIHŰLT csoki krémhez először a cukros tojássárgáját adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját és végül a lisztet keverjük bele.
A tésztára ráöntjük a csoki tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.
Tipp: A megsült, kihűlt pite tetejét megszórhatjuk akár fehér csoki reszelékkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »