Csokis-meggyes kifli recept
Elkészítése:
A tejet meglanygosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, vajjal, tojással, majd a felfuttatott élesztőt is gozzáadjuk és begyúrjuk a tésztát (természetesen géppel dagasztva is elkészíthető).
20-30 percig letakarva kelesztjük.
Kelés után kissé átmozgatjuk, majd 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit gőz felett összeolvasztjuk, majd elfelezzük és 2 tésztán elkenjük egyenletesen. A csokis lapokat betakarjuk a maradék tésztákkal.
A köröket egyenként 16-16 háromszögre vágjuk. A tészták szélesebbik oldalára teszünk a lekvárból és óvatosan feltekerjük.
Az elkészül kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd újabb 20 percig pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Felvert tojással lekenjük a kifliket majd kb 20 perc alatt széppirosra sütjük.
Tipp:
A süteményt lehet fagyasztani, iskolába gyermekeknek tízóraiként is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


