Tepsis csigák vanília öntettel recept
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 db citrom reszelt héja és fél citrom leve
- 2 közepes alma megtisztítva, lereszelve durvára
A díszítéshez:
- porcukor
Az öntethez:
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A langyos tejhez a cukrot és az élesztőt adva felfuttatjuk meleg helyen. A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi hozzávalót, legvégére hagyjuk a lereszelt almát és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Langyos helyen 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra. Ha ragadósnak tűnik nyújtáskor, még adhatunk hozzá egy kis lisztet. Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából és feltekerjük csigaformára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak. Tetejüket óvatosan ecsettel megkenjük olajjal és előmelegített sütőben 180 fokon (hőlégkeveréssel) aranybarnára megsütjük.
Miután elkészültek, tányéron ízlés szerint porcukorral szórva, vaníliasodóval, híg pudinggal vagy lekvárral tálalhatjuk.
Tipp:
Mivel nem olajban kell megsütni, nincs olajszag a lakásban és a tészta sem tudja megszívni magát.
Később is (feltéve ha marad) meg lehet melegíteni mikróban, állagából nem veszít.
Lehet még fokozni az élvezeteket azzal, ha például a csigákat fahéjas cukorral vagy kakaós cukorral töltjük.