Kókuszos csiga recept
Hozzávalók:
- 1 csomag élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 dl tej
- 50 dkg liszt
- 25 dkg puha margarin
- 1 csipet só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál natúr kakaópor
- 30 dkg porcukor
- 4 csepp ecet
- 15dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
Az élesztőt egy bögrébe bele morzsoljuk, majd hozzá adjuk a 2 evőkanál cukrot, a csipet sót,és a deci langyos tejet és felfuttatjuk.
50dkg lisztet egy mély tálba tesszük és a puha 25dkg margarinnal elmorzsoljuk, ehhez adjuk a 4 tojás sárgáját, a 2 evőkanál kakaóport,majd a felfuttatott élesztőt.
Ezt jól összegyúrjuk, és 4 cipót formálunk belőle, fél órát hagyjuk kelni. Addig közben felverjük a tojások fehérjét, 30 dkg porcukorral és a 4 csepp ecettel.
Majd kinyújtunk egy cipót és meg kenjük a keményre felvert tojáshabbal, erre egy kis maréknyi kókuszreszeléket, egyenletesen leszórjuk. Össze csavarjuk és két ujjnyi szélesre vágjuk. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük, még félórát kelni hagyjuk, és 15-perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

