Kelesztés nélküli kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl étolaj
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- tejföl, ha nem állna össze a tészta
Töltelékhez:
- 4 ek cukor
- kakaópor
- 1 ek étolaj
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb 1 cm vastagra kinyújtjuk. Olajjal megkenjük, majd cukros kakaóporral megszórjuk és feltekerjük.
Ujjnyi vastag csigákra vágjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük és oldalukat felvert tojással kenjük.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Porcukorral hintve tálaljuk. (Nekem 24 db csigám lett.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

