Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 25-28 db:
- 50 dkg finom liszt
- 3 ek. cukor
- csipet só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A “töltelékhez”:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 20 dkg kakaópor
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 2 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
Előkészítés:A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta! Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!