Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60-70 dkg liszt
- 25 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 10 dkg kakaópor
- 12 dkg cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, csipetnyi sót és az olvasztott margarin felét. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, ha kell még lisztet adunk hozzá. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk,akkor elfelezzük és lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk őket. Megkenjük a maradék olvasztott Rámával és vastagon megszórjuk a cukorral elkevert kakaóporral.
Szorosan feltekerjük őket és kb. 2,5 centis darabokra felvágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket,konyharuhával letakarjuk és még kb. 10 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tetejét meghintjük porcukorral és tálaljuk.
Tipp:
Fahéjjal is készíthetjük.