Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60-70 dkg liszt
- 25 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 10 dkg kakaópor
- 12 dkg cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, csipetnyi sót és az olvasztott margarin felét. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, ha kell még lisztet adunk hozzá. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk,akkor elfelezzük és lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk őket. Megkenjük a maradék olvasztott Rámával és vastagon megszórjuk a cukorral elkevert kakaóporral.
Szorosan feltekerjük őket és kb. 2,5 centis darabokra felvágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket,konyharuhával letakarjuk és még kb. 10 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tetejét meghintjük porcukorral és tálaljuk.
Tipp:
Fahéjjal is készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »