Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60-70 dkg liszt
- 25 dkg olvasztott margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 10 dkg kakaópor
- 12 dkg cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, csipetnyi sót és az olvasztott margarin felét. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, ha kell még lisztet adunk hozzá. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk,akkor elfelezzük és lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk őket. Megkenjük a maradék olvasztott Rámával és vastagon megszórjuk a cukorral elkevert kakaóporral.
Szorosan feltekerjük őket és kb. 2,5 centis darabokra felvágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket,konyharuhával letakarjuk és még kb. 10 percig pihentetjük.
Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Tetejét meghintjük porcukorral és tálaljuk.
Tipp:
Fahéjjal is készíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »