Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 14-16 db csigához:
Tészta:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
- csipet só
- 1/2 cs sütőpor
- 10 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
- 2 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 1-2 ek olaj a tészta lekenéséhez
- kakaó
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy tálba beletenni a túrót, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdeni keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáönteni a tejet, majd az olajat is.
Ezután hozzászitálni a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrni. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtani, majd lekenni az olajjal. Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverni a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórni vele az olajjal lekent tészta tetejét. (én nesquik kakaóval szórtam meg így cukrot már nem kevertem hozzá, csak a vaníliás cukrot). Ezután feltekerni a tésztát, (mint a bejglit) majd kb. 2 cm-es csigákra feldarabolni. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a csigákat. Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütni. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórni.
https://gizi-receptjei.blogspot.com/2012/02/kelesztes-nelkuli-kakaos-csiga.html