Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 14-16 db csigához:
    Tészta:

    • 25 dkg túró
    • 25 dkg liszt
    • 0,5 dl tej
    • 5 ek olaj
    • csipet só
    • 1/2 cs sütőpor
    • 10 dkg porcukor (vagy édesítőszer)
    • 2 cs vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 1-2 ek olaj a tészta lekenéséhez
    • kakaó
    • porcukor
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:
    Egy tálba beletenni a túrót, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdeni keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáönteni a tejet, majd az olajat is.
    Ezután hozzászitálni a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel összegyúrni. Lisztezett felületen vékonyra kinyújtani, majd lekenni az olajjal. Az ízlés szerinti mennyiségű kakaót összekeverni a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen megszórni vele az olajjal lekent tészta tetejét. (én nesquik kakaóval szórtam meg így cukrot már nem kevertem hozzá, csak a vaníliás cukrot). Ezután feltekerni a tésztát, (mint a bejglit) majd kb. 2 cm-es csigákra feldarabolni. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a csigákat. Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütni. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)Tálalás előtt a langyosra hűlt csigákat ízlés szerint porcukorral megszórni.
    https://gizi-receptjei.blogspot.com/2012/02/kelesztes-nelkuli-kakaos-csiga.html

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá