Házi kakaós csiga recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60dkg liszt
- 1 csipet só
Töltelék:
- Kakaópor-cukor
Elkészítése:
A liszthez hozzá teszem a tojások sárgáját, a vajat és a sót.
Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd hozzáöntöm az előzőekhez. Jól összedolgozom, és ezután 1 órát kelesztem a tésztát.
Lisztezett deszkán kinyújtom, az olvasztott vajjal megkenem a kinyújtott tésztát és rászórom a cukros kakaóport.
Összetekerem, majd felszeletelem kb. ujjnyi vastagra. Kivajazott tepsibe teszem, de nem túl közel, mert a sütés közben még megnő egy kicsit.
Előmelegített sütőben közepes lángon szépen megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »