Házi kakaós csiga recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 60dkg liszt
- 1 csipet só
Töltelék:
- Kakaópor-cukor
Elkészítése:
A liszthez hozzá teszem a tojások sárgáját, a vajat és a sót.
Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd hozzáöntöm az előzőekhez. Jól összedolgozom, és ezután 1 órát kelesztem a tésztát.
Lisztezett deszkán kinyújtom, az olvasztott vajjal megkenem a kinyújtott tésztát és rászórom a cukros kakaóport.
Összetekerem, majd felszeletelem kb. ujjnyi vastagra. Kivajazott tepsibe teszem, de nem túl közel, mert a sütés közben még megnő egy kicsit.
Előmelegített sütőben közepes lángon szépen megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

