Gyors kakaós csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 0,5 dl tej
- 5 ek olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél cs sütőpor
Töltelékhez:
- 1 ek olaj (a tészta kenéséhez)
- 4 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- kevés tej a locsoláshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát fél cm vastagra, megkenjük olajjal, majd megszórjuk a porcukorral összekevert kakaóporral. A tésztát feltekerjük, majd szeleteljük.
Tepsibe helyezzük a csigákat. 180 fokos sütőben, kb 35-40 percig sütjük. Mielőtt elkészül, meglocsoljuk egy kevés tejjel a tetejüket, egy kicsit még visszatesszük a sütőbe. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejüket és már tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

