Gyors kakaós csiga recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1,5 dl olaj
- 1/2 l tej
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg élesztő
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom. Az élesztőt csak úgy futtatás nélkül.
Szép egyenletesre kb.0,5-1 cm-re kinyújtom és megolajozom a tészta tetejét, csak annyira, hogy a kakaóporos cukor ráragadjon. Sodrófával még meg is sodrom picit! :)
Majd feltekerem és 1 cm szélesre lekarikázom. Picit a két kezem közt megigazgatom a deszkán és tepsibe rakom.
A tetejét picike tejjel (kb.1 evőkanálnyi) meglocsolom.
Nem kell keleszteni!
Szoktam a kakaópor helyett fahéjjal is készíteni, isteni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

