Fahéjas tejfölös csiga recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 1 csomag élesztő
- 1 dl olaj
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- annyi liszt amennyit felvesz, hogy könnyű lágy tésztát kapjunk
- 2 ek margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és annyi lisztet, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk.
Kb. 10 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, a margarinnal megkenjük, a cukorral megszórjuk,
feltekerjük, felszeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a fahéjjal elkevert tejföllel megkenjük, végül előmelegített sütőben, kb 180 fokon 15 percig sütjük.
Könnyű,finom sütemény.
Tipp:
Gyors,egyszerű,finom
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.