Fahéjas tejfölös csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 1 csomag élesztő
- 1 dl olaj
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- annyi liszt amennyit felvesz, hogy könnyű lágy tésztát kapjunk
- 2 ek margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és annyi lisztet, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk.
Kb. 10 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, a margarinnal megkenjük, a cukorral megszórjuk,
feltekerjük, felszeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a fahéjjal elkevert tejföllel megkenjük, végül előmelegített sütőben, kb 180 fokon 15 percig sütjük.
Könnyű,finom sütemény.
Tipp:
Gyors,egyszerű,finom
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »