Fahéjas tejfölös csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 1 csomag élesztő
- 1 dl olaj
- ízlés szerint cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- annyi liszt amennyit felvesz, hogy könnyű lágy tésztát kapjunk
- 2 ek margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kk fahéj
Elkészítése:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és annyi lisztet, hogy könnyű, lágy tésztát kapjunk.
Kb. 10 percet pihentetjük, majd kinyújtjuk, a margarinnal megkenjük, a cukorral megszórjuk,
feltekerjük, felszeleteljük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a fahéjjal elkevert tejföllel megkenjük, végül előmelegített sütőben, kb 180 fokon 15 percig sütjük.
Könnyű,finom sütemény.
Tipp:
Gyors,egyszerű,finom
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

