Vaníliás darázsfészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- pici só
- 2 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl langyos tej
Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd magvárjuk, amíg felfut. Addig egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, majd a tejes élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, majd dagasztjuk kb 10 percig. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. A puha vajat alaposan kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd rákenjük a tésztára. feltekerjük, mint a bejglit és 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd beletesszük a csigákat és kb 20 percig kelesztjük. Addig a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Betoljuk a tepsit a sütőbe, majd 15 percig sütjük. Addig a habtejszínt kikeverjük a vaníliás cukorral. A tejszínt a forró csigákra locsoljuk, majd visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »