Csiga torta recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 cs élesztő
- kristálycukor
- tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek zsír
- kakaópor, kókuszreszelék, vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a liszttel. Fél dl tejet egy kevés cukorral meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a liszthez és alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 ek olajat és ha szükséges akkor még tejet. Akkor lesz jó a tészta ha elválik az edény falától és a kezünkről leválik. Három cipóba osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm vastagra kb. Megkenjük kevés olajjal és megszórjuk a kakaós cukorral. Ujjnyi szeletekre vágjuk. A másik két cipóval is így járunk el csak az egyiket kókuszreszelékkel, a másikat vaníliás cukorral szórjuk meg. Ezeket is felszeleteljük. A csigákat egy 26 cm-es, kizsírozott tortaformába sorakoztatjuk váltogatva. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Lehet simán tepsibe is sütni csak én tortát szerettem volna ezért készítettem így el:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »