Csiga torta recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 cs élesztő
- kristálycukor
- tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek zsír
- kakaópor, kókuszreszelék, vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a liszttel. Fél dl tejet egy kevés cukorral meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a liszthez és alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 ek olajat és ha szükséges akkor még tejet. Akkor lesz jó a tészta ha elválik az edény falától és a kezünkről leválik. Három cipóba osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm vastagra kb. Megkenjük kevés olajjal és megszórjuk a kakaós cukorral. Ujjnyi szeletekre vágjuk. A másik két cipóval is így járunk el csak az egyiket kókuszreszelékkel, a másikat vaníliás cukorral szórjuk meg. Ezeket is felszeleteljük. A csigákat egy 26 cm-es, kizsírozott tortaformába sorakoztatjuk váltogatva. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Lehet simán tepsibe is sütni csak én tortát szerettem volna ezért készítettem így el:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »