Csiga torta recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 cs élesztő
- kristálycukor
- tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek zsír
- kakaópor, kókuszreszelék, vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a liszttel. Fél dl tejet egy kevés cukorral meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a liszthez és alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 ek olajat és ha szükséges akkor még tejet. Akkor lesz jó a tészta ha elválik az edény falától és a kezünkről leválik. Három cipóba osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm vastagra kb. Megkenjük kevés olajjal és megszórjuk a kakaós cukorral. Ujjnyi szeletekre vágjuk. A másik két cipóval is így járunk el csak az egyiket kókuszreszelékkel, a másikat vaníliás cukorral szórjuk meg. Ezeket is felszeleteljük. A csigákat egy 26 cm-es, kizsírozott tortaformába sorakoztatjuk váltogatva. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Lehet simán tepsibe is sütni csak én tortát szerettem volna ezért készítettem így el:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »