Csiga torta recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 cs élesztő
- kristálycukor
- tej
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek olaj
- 2 ek zsír
- kakaópor, kókuszreszelék, vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a liszttel. Fél dl tejet egy kevés cukorral meglangyosítunk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. Hozzáadjuk a liszthez és alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 ek olajat és ha szükséges akkor még tejet. Akkor lesz jó a tészta ha elválik az edény falától és a kezünkről leválik. Három cipóba osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm vastagra kb. Megkenjük kevés olajjal és megszórjuk a kakaós cukorral. Ujjnyi szeletekre vágjuk. A másik két cipóval is így járunk el csak az egyiket kókuszreszelékkel, a másikat vaníliás cukorral szórjuk meg. Ezeket is felszeleteljük. A csigákat egy 26 cm-es, kizsírozott tortaformába sorakoztatjuk váltogatva. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp:
Lehet simán tepsibe is sütni csak én tortát szerettem volna ezért készítettem így el:)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »