Cseresznyés, tejes pite recept
Hozzávalók:
25*39 cm-es tepsihez:
- 50 dkg cseresznye
- 30 dkg liszt
- 15-20 dkg kristálycukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl étolaj
- 4 dl tej
- reszelt narancshéj
- 2 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor a tepsi szórásához
Elkészítése:
Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral. (Én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez ízlés dolga.)
Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.
Az előmelegített sütőbe helyezzük be egy pár percre az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd vegyük ki, és beleljük ki sütőpapírral. Ezután kenjük meg a vajjal, és egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, majd pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét.
Az előzőleg összekevert tésztát ezután óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére.
Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen. (Én légkeveréses módban, 150 fokon, 35 percig sütöttem.)
Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.