Császármorzsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 25 dkg rétesliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dkg cukor
- 10 dkg vaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- házi baracklekvár
Elkészítése:
A császármorzsához a tejet picit megsózom, beleszórom a lisztet. Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát és lefedve hagyom párolódni és pirulni. Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom.
Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom.
Porcukorral meghintem, lekvárt csepegtetek a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

