Császármorzsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- csipetnyi só
- 25 dkg rétesliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg cukor
- 10 dkg vaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- házi baracklekvár
Elkészítése:
A császármorzsához a tejet picit megsózom, beleszórom a lisztet. Ezután beledolgozom a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét is.
A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítom, beleöntöm a masszát és lefedve hagyom párolódni és pirulni. Ha már kezd megszilárdulni, cukorral meghintem és villával többször egymás után darabokra szaggatom, miközben tovább pirítom.
Ha már szép aranyszínű, ropogós, lehúzom a tűzről és melegen tálalom.
Porcukorral meghintem, lekvárt csepegtetek a tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.