Burgonyás palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg burgonya
- fél liter tej
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A sütéshez:
- olaj
a töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg darált sonka
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, és a tejjel, tojással, liszttel meg egy kevés sóval összekeverjük. Palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 dl tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol pedig sonkakrémmel kenjük meg. A tetejére palacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe toljuk, hogy szép színt kapjon a teteje. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »