Burgonyás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg burgonya
- fél liter tej
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A sütéshez:
- olaj
a töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg darált sonka
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, és a tejjel, tojással, liszttel meg egy kevés sóval összekeverjük. Palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 dl tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol pedig sonkakrémmel kenjük meg. A tetejére palacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe toljuk, hogy szép színt kapjon a teteje. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.