Burgonyás palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg burgonya
- fél liter tej
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
A sütéshez:
- olaj
a töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 20 dkg darált sonka
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, krumplinyomón átnyomjuk, és a tejjel, tojással, liszttel meg egy kevés sóval összekeverjük. Palacsintasütőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk belőle. A sajt felét és a sonkát külön-külön összekeverjük 1-1 dl tejföllel, és az egymásra fektetett palacsinták közét felváltva hol sajtkrémmel, hol pedig sonkakrémmel kenjük meg. A tetejére palacsinta kerül, erre szórjuk a maradék sajtot, és néhány percre a sütőbe toljuk, hogy szép színt kapjon a teteje. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »