Burgonya metélt recept

Hozzávalók:
- 80 dkg. burgonya
- 20 dkg. liszt
- 1 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg. zsír
- 12 dkg morzsa
Elkészítése: A héjába főtt burgonyát áttörjük. Kevés sóval, liszttel, tojással lazán összekeverjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. 3 -4 cm-es csíkokra vágjuk, és ebből fél cm-es metéltet készítünk, deszkán megsodorjuk. A tésztát sós vízbe kifőzzük, lecsurgatjuk, és pirított morzsába forgatjuk. Ízlés szerint sóval vagy cukorral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »