Bögrés mákos recept
Hozzávalók:
A mérce 2,5 dl-es bögre
- 1 bögre mák
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 2 bögre liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél ek zsír
- 1 csomagg sütőpor
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel csomómentesre keverjük. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőbe előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük. (35-40 perc)
Tipp:
Lehet bele potyogtatni meggyet, vagy amikor kihűlt ketté vágva megtölthetjük lekvárral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

