Bögrés házi ropogós kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 csésze liszt a csésze 2,5 dl-es (kenyérliszt, teljes kiőrlésű, Graham, rozs stb. ízlés szerint vegyítve)
- 1 teáskanál porélesztő
- 2 teáskanál só
- 2 csésze víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a vizet, mindezt jól elkeverem (inkább lágy ragadós, mintsem gyúrható tésztát kapunk), majd 12 órát pihenni hagyjuk (én este összekészítettem és reggel sütöttem). Lisztezett lapítóra kiborítom majd lisztezett kézzel a széleitől meghajtogatom és pihenni hagyom, amíg a sütő bemelegszik.
A sütőt és az edényt (ez lehet jénai vagy bármilyen más minek födele van) bemelegítem (én 250 fokra állítottam), majd egy kis vajat tettem az edény aljára és körbe forgattam, míg szétolvadt, beleemeltem a tésztát és kb. 45 percig fedő alatt sütöttem.
Ha még nem pirult meg szépen akkor még kb. 5-10 percig fedő nélkül tovább sütöm. Mivel minden sütő másképpen melegszik nem árt szúrópróbával közben ellenőrizni.
Igény szerint lehet még különböző magokat hozzáadni, Olivát, krumplit, stb.
A bögrés házi ropogós kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 47 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »