Birsalmasajtos bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 50 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott margarin
- 25 dkg birsalmasajt
- porcukor
Elkészítése:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, a csipetnyi sót és a kb. 4 dkg olvasztott margarint.
Addig gyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk hozzá még lisztet, ha viszont száraznak találjuk, akkor még egy kis tejfölt. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve kb. 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük.
Ha megkelt, akkor kb. 3 mm-re kinyújtjuk. Akkor jó a tészta, ha a nyújtás során pici légbuborékokat látunk benne. A nyújtás során egy nagy kockát négyzetet kapunk, amit kb. 10×10-es kockákra vágunk.
Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket és egy kikent tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén ” szorosan”, így majd a sütés alatt csakis fölfelé tudnak növekedni.
Olvasztott, langyos margarinnal bőven lekenjük a buktákat, majd pihentetjük őket még kb. 10 percig, addig a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Ezután kb. 20-30 percig sütjük. Ha kisült porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »