Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos gombóc recept

Barackos gombóc
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1kg krumpli
    • 4dkg margarin
    • 1 csipet só
    • 45dkg liszt
    • 2tojás

    Töltelékhez:

    • sárgabarack
    • kockacukor
    • őrölt fahéj

    Bevonáshoz:

    • zsír vagy margarin
    • zsemlemorzsa
    • porcukor

    Elkészítése:
    A sós vízben héjában megfőzött krumplit megpucolom és áttöröm. Hozzágyúrom a tojásokat, a margarint, a sót és a lisztet. Ha ragadna a tészta, még adok hozzá lisztet. Kb. 8cm átmérőjű rúddá formálom a masszát és pihentetem 1/4 órát lefedve. Addig megmosom, leszárítom és kimagozom a barackokat.
    A tészta rudat ujjnyi vastag szeletekre vágom. Kicsit ellapítom őket és mindegyikre teszek szelet 1 barackot a közepébe 1 mokkacukrot és 1 csipet fahéjat. Gombóccá alakítom őket. Forrásban lévő, sós vízbe rakom a gombócokat. 1 perc múlva alányúlunk egy hosszú kanállal, hogy ne ragadjanak le. Ha a víz felszínére emelkednek, onnan számítva kb. 5 percig még főzöm őket. Ezután szűrőkanállal kiszedem a gombócokat a vízből és zsiradékon pirított prézlibe forgatom őket. Fahéjas porcukorral tálalom. Ha nincs nagy fazekunk, akkor a gombócokat 2 részletben főzzük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá