Aranygaluska vaníliasodóval recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2.6 dl tej
- 6 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- + 20 dkg darált dió, 20 dkg kristálycukor, fahéj, olvasztott vaj
Vaníliasodó hozzávalói:
- 8 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 16 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ezt kb. 30-40 percig kelni hagyjuk. Egy közepes tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk.
A darált diót, fahéjat és a cukrot keverjük össze.
Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki egy – másfél centi vastagságúra és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele egy villával az olvasztott margarinba, majd forgassuk meg jól a cukros, fahéjas dióban. Ezután tegyük szorosan a tésztadarabokat a a tepsibe egymás mellé (illetve egymásra, ha megtelt egy sor) és szórjuk a tetejére a maradék cukros, fahéjas diót.
Így kelesszük még újabb 30 percig. Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat a teteje!
A sodó elkészítéséhez először cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet egy tűzálló edénybe tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 2 dl tejet és a 8 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »