Aranygaluska vanília sodóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 10 dkg cukor
- tej
A szóráshoz:
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg kristály cukor
- 10 dkg vaj
A sodóhoz:
- 1/2 l tej
- 5 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 ek finom liszt
Előkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal összegyúrjuk és a tésztát egy órát kelesztjük.
Elkészítés:A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A galuskákat olvasztott vajba majd cukorral elkevert darált dióba mártjuk és egy kivajazott és lisztezett tepsibe rakjuk.
Két három sort teszünk egymásra. Közte olvasztott vajjal meglocsoljuk és cukros dióval megszórjuk.15-20 percet hagyjuk kelni majd előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
A sodóhoz A tojássárgáját kb. 1dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk és forrón a tojássárgájához öntjük. A tűzhelyre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
Ne forraljuk mert csomós lesz! A tűzről levesszük és beletesszük a vajat.
A két db tojásfehérjét 2 dkg cukorral keményre verünk és a forró mártáshoz keverjük
Jó étvágyat kívánok!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »