Almás pampuska (tarkedli) recept
Hozzávalók:
- 0,5l tej
- 3dkg élesztő
- 5-6 szem alma
- 15dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 mokkás kanál fahéj
- 1dl olaj
- csipetnyi só
- 1 cs. vaníliás cukor
- liszt
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük majd hozzá adjuk az élesztőt, a fahéjat és a tejet, az olajat, annyi lisztet kavarunk bele, hogy közepes keménységű galuska tésztát kapjunk. Ezt jól összedolgozzuk, bele keverjük az almát és a tojások keményre vert habját. 1-1,5 órát kelesztjük és a tésztát olajba mártott kanállal bő forró olajban arany sárgára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

