Almás pampuska (tarkedli) recept

Hozzávalók:
- 0,5l tej
- 3dkg élesztő
- 5-6 szem alma
- 15dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkás kanál fahéj
- 1dl olaj
- csipetnyi só
- 1 cs. vaníliás cukor
- liszt
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük majd hozzá adjuk az élesztőt, a fahéjat és a tejet, az olajat, annyi lisztet kavarunk bele, hogy közepes keménységű galuska tésztát kapjunk. Ezt jól összedolgozzuk, bele keverjük az almát és a tojások keményre vert habját. 1-1,5 órát kelesztjük és a tésztát olajba mártott kanállal bő forró olajban arany sárgára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »