Almás kifli recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 1 kg alma
- 200 g cukor
- 5ek víz
Kifli:
- 125 ml tej
- 1 tasak élesztő
- 1 kiskanál méz
- 400 g liszt
- 80 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g margarin
- 4 ek olaj
- pici só
Elkészítése:
Az almát a cukorral és a vízzel addig főzzük, amíg az egész víz el nem párolok, majd félrerakjuk hűlni.
75 ml tejet meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a mézet és az élesztőt. Amikor összeolvadtak a hozzávalók belekeverjük a 100g lisztet. 30 percig pihenni hagyjuk a masszát a konyhahasztalon.
Pihentetés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd kinyújtjuk és négyzeteteket formálunk belőle. A négyzet egyik felére tesszük az almás tölteléket, a másik felére csíkokat vágunk. Az almás felétől felcsavarjuk, úgy, hogy felülre a megvágott tészta kerüljön.
Sütőpapíros tepsiben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »