Almás kifli recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 1 kg alma
- 200 g cukor
- 5ek víz
Kifli:
- 125 ml tej
- 1 tasak élesztő
- 1 kiskanál méz
- 400 g liszt
- 80 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 g margarin
- 4 ek olaj
- pici só
Elkészítése:
Az almát a cukorral és a vízzel addig főzzük, amíg az egész víz el nem párolok, majd félrerakjuk hűlni.
75 ml tejet meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a mézet és az élesztőt. Amikor összeolvadtak a hozzávalók belekeverjük a 100g lisztet. 30 percig pihenni hagyjuk a masszát a konyhahasztalon.
Pihentetés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd kinyújtjuk és négyzeteteket formálunk belőle. A négyzet egyik felére tesszük az almás tölteléket, a másik felére csíkokat vágunk. Az almás felétől felcsavarjuk, úgy, hogy felülre a megvágott tészta kerüljön.
Sütőpapíros tepsiben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »