Alma fánk recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 kg alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek kristálycukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport elkeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük.
Az almához keverjük a cukrot, a sütőporos lisztet és a habot.
Bő, forró olajba, a masszából púpozott evőkanálnyi adagokat teszünk egymástól távolabb. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Őrölt, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »