Alma fánk recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 kg alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek kristálycukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport elkeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük.
Az almához keverjük a cukrot, a sütőporos lisztet és a habot.
Bő, forró olajba, a masszából púpozott evőkanálnyi adagokat teszünk egymástól távolabb. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Őrölt, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »