Alma fánk recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 kg alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek kristálycukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport elkeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük.
Az almához keverjük a cukrot, a sütőporos lisztet és a habot.
Bő, forró olajba, a masszából púpozott evőkanálnyi adagokat teszünk egymástól távolabb. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Őrölt, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »