Alma fánk recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 kg alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek kristálycukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport elkeverjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és óvatosan elkeverjük.
Az almához keverjük a cukrot, a sütőporos lisztet és a habot.
Bő, forró olajba, a masszából púpozott evőkanálnyi adagokat teszünk egymástól távolabb. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Őrölt, fahéjas porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

