Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 30 dkg rizs
- 2 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tejben a rizst puhára főzzük egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk hűlni.
Addig a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, előbbihez keverjük a cukrokat és a kihűlt rizsbe keverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a rizsbe forgatjuk.
Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, kilisztezzük és elsimítjuk benne a masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz, ez nekem 35-40 perc volt.
Ha kicsit hűl, szépen szeletelhető.
Tipp:
Ez az egyik legkedvesebb édességem. Mint ahogyan olyan sok mindent a konyhában, ennek a finomságnak az elkészítését is Anyukámtól tanultam. Alig bírom kivárni, hogy ha kisült, kicsit hűljön és már lehessen tányérra szedni. Legjobban a mézédes sárgabarackdzsemmel kedvelem. Lehet egy tartalmas leves után második fogás, de akár desszertként is kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »