Öregtészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csipet cukor
- kb 3 dl víz
- 1 dkg élesztő
Elkészítése:
A langyos vízben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt.Majd tésztát dagasztok annyi vízzel hogy keményebb tészta legyen mint a kenyértészta.
Ezután lefóliázom vagy ráteszem az edény tetejét és a konyhapulton hagyom túlkelni 10-12 óra alatt vagy a hűtőben 14-16 óra alatt.
Ezután összegyúrom és beteszem a hűtőbe egy fedeles tálban.10 napig felhasználható.Lehet vele kenyeret,kalácsot is sütni.
Fél kiló lisztel készült kenyérhez 20 dkg öregtésztát számoljunk.
Használat előtt 1 órával mérjük ki az adagot és hagyjuk kint a konyhapulton hogy felvegye a hőmérsékletet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »