Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos mártogatós recept

Sajtos mártogatós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 1 dl tejszín
    • 1 csapott ek étkezési keményítő
    • bors
    • 6 dkg sajt

    Elkészítése:

    A tejet és a tejszínt egy kis lábosban felforraljuk. Hozzáadjuk a lereszelt (vagy roquefortnál a villával összenyomkodott) sajtot, sózzuk, borsozzuk.

    A keményítőt kevés tejben elvegyítjük, és ezt is hozzákeverjük, majd hagyjuk újra felforrni, és azonnal levesszük a tűzről.

    Akkor jó az állaga, ha a kanalat bevonja, és lassan csöpög. Így kihűlve szépen lehet majd bele mártogatni.

    Aki teljesen sima krémet szeretne, szűrőn passzírozza át. Zöldségekből a szárzeller, sárgarépa, kígyóuborka, feltekert lila káposztalevél, esetleg többféle színes paprika illik hozzájuk a leginkább.

    Tipp:

    Ezenkívül én a kéksajtost egy gerezd zúzott fokhagymával, a goudást pedig egy kisebb, magjától, erétől megtisztított, apróra vágott chilivel szoktam ízesíteni.

    Főétel mellé is gyakran elkészítem. pl. rántott húshoz vagy gyros mellé öntetként.

    Mi melegen is nagyon szeretjük. Szerintem ez egy olyan mártogatós, ami melegen és hidegen is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá