Sajtos mártogatós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- só
- bors
- 6 dkg sajt
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt egy kis lábosban felforraljuk. Hozzáadjuk a lereszelt (vagy roquefortnál a villával összenyomkodott) sajtot, sózzuk, borsozzuk.
A keményítőt kevés tejben elvegyítjük, és ezt is hozzákeverjük, majd hagyjuk újra felforrni, és azonnal levesszük a tűzről.
Akkor jó az állaga, ha a kanalat bevonja, és lassan csöpög. Így kihűlve szépen lehet majd bele mártogatni.
Aki teljesen sima krémet szeretne, szűrőn passzírozza át. Zöldségekből a szárzeller, sárgarépa, kígyóuborka, feltekert lila káposztalevél, esetleg többféle színes paprika illik hozzájuk a leginkább.
Tipp:
Ezenkívül én a kéksajtost egy gerezd zúzott fokhagymával, a goudást pedig egy kisebb, magjától, erétől megtisztított, apróra vágott chilivel szoktam ízesíteni.
Főétel mellé is gyakran elkészítem. pl. rántott húshoz vagy gyros mellé öntetként.
Mi melegen is nagyon szeretjük. Szerintem ez egy olyan mártogatós, ami melegen és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »