Sajtos mártogatós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 csapott ek étkezési keményítő
- só
- bors
- 6 dkg sajt
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt egy kis lábosban felforraljuk. Hozzáadjuk a lereszelt (vagy roquefortnál a villával összenyomkodott) sajtot, sózzuk, borsozzuk.
A keményítőt kevés tejben elvegyítjük, és ezt is hozzákeverjük, majd hagyjuk újra felforrni, és azonnal levesszük a tűzről.
Akkor jó az állaga, ha a kanalat bevonja, és lassan csöpög. Így kihűlve szépen lehet majd bele mártogatni.
Aki teljesen sima krémet szeretne, szűrőn passzírozza át. Zöldségekből a szárzeller, sárgarépa, kígyóuborka, feltekert lila káposztalevél, esetleg többféle színes paprika illik hozzájuk a leginkább.
Tipp:
Ezenkívül én a kéksajtost egy gerezd zúzott fokhagymával, a goudást pedig egy kisebb, magjától, erétől megtisztított, apróra vágott chilivel szoktam ízesíteni.
Főétel mellé is gyakran elkészítem. pl. rántott húshoz vagy gyros mellé öntetként.
Mi melegen is nagyon szeretjük. Szerintem ez egy olyan mártogatós, ami melegen és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »