Meggyszósz recept

Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 1 kk fahéj
- 1 citrom
- 5 ek cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 3 ek keményítő
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort, egy csipet sót, és felöntjük 2 l vízzel.
Felforraljuk, és 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel. Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve besűrítjük.
Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »