Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyszósz recept

Meggyszósz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg meggy
    • 1 kk fahéj
    • 1 citrom
    • 5 ek cukor
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 1 csipet só
    • 2 dl tejföl
    • 2 dl tejszín
    • 3 ek keményítő

    Elkészítése:

    A meggyet megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a vékonyan levágott citromhéjat, a vörösbort, egy csipet sót, és felöntjük 2 l vízzel.

    Felforraljuk, és 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a tejfölt és a tejszínt simára keverjük a keményítővel. Ha a meggy megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és állandóan kevergetve besűrítjük.

    Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá