Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-juhtúrós mártás recept

Kapros-juhtúrós mártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kocka juhtúró (125g)
    • 1 kis doboz főzőtejszín
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só, bors, turbolya, kapor
    • trikolor paprika apróra vágva, kevés vaj

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben vajat hevítek, megdinsztelem a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a juhtúrót. Kézi habverő segítségével simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt és fűszerezem.

    A sóval csínján bánjunk, mert a juhtúró ízében amúgy is igen intenzív. Néhány percig kell csak főzni, amíg a tejszín besűrűsödik. Mehet bele a kapor és az apróra vágott paprika (elhagyható) is. Még forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá