Kapros-juhtúrós mártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kocka juhtúró (125g)
- 1 kis doboz főzőtejszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors, turbolya, kapor
- trikolor paprika apróra vágva, kevés vaj
Elkészítése:
Egy serpenyőben vajat hevítek, megdinsztelem a préselt fokhagymát, majd hozzáadom a juhtúrót. Kézi habverő segítségével simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt és fűszerezem.
A sóval csínján bánjunk, mert a juhtúró ízében amúgy is igen intenzív. Néhány percig kell csak főzni, amíg a tejszín besűrűsödik. Mehet bele a kapor és az apróra vágott paprika (elhagyható) is. Még forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.