Kapormártás recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj/margarin
- 3 csapott ek liszt
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 tk cukor
- 2 kk ecet (10%-os)
Elkészítése:
A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk, és a mártásba szórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.
Tipp:
Újra eljött a cukkiniszezon. Már szépen cseperednek a kertben a sötétzöld rudacskák a dús, hatalmas levelek alatt. Ma már két zsenge darabot le is vettem az egyik bokorról. A szezon első cukkini párja mindig rántva készül. Ehhez most egy gyors kapormártást is kínáltam. Egyszerű, kicsit édes, kicsit savanyú. Pont így szeretjük.
A kapormártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »