Kapormártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj/margarin
- 3 csapott ek liszt
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 tk cukor
- 2 kk ecet (10%-os)
Elkészítése:
A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk, és a mártásba szórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.
Tipp:
Újra eljött a cukkiniszezon. Már szépen cseperednek a kertben a sötétzöld rudacskák a dús, hatalmas levelek alatt. Ma már két zsenge darabot le is vettem az egyik bokorról. A szezon első cukkini párja mindig rántva készül. Ehhez most egy gyors kapormártást is kínáltam. Egyszerű, kicsit édes, kicsit savanyú. Pont így szeretjük.
A kapormártás kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 159 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.