Kapormártás recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj/margarin
- 3 csapott ek liszt
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 tk cukor
- 2 kk ecet (10%-os)
Elkészítése:
A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk, és a mártásba szórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.
Tipp:
Újra eljött a cukkiniszezon. Már szépen cseperednek a kertben a sötétzöld rudacskák a dús, hatalmas levelek alatt. Ma már két zsenge darabot le is vettem az egyik bokorról. A szezon első cukkini párja mindig rántva készül. Ehhez most egy gyors kapormártást is kínáltam. Egyszerű, kicsit édes, kicsit savanyú. Pont így szeretjük.
A kapormártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »