Kapormártás recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj/margarin
- 3 csapott ek liszt
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 kis csokor friss kapor
- 2 tk cukor
- 2 kk ecet (10%-os)
Elkészítése:
A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk, és a mártásba szórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.
Tipp:
Újra eljött a cukkiniszezon. Már szépen cseperednek a kertben a sötétzöld rudacskák a dús, hatalmas levelek alatt. Ma már két zsenge darabot le is vettem az egyik bokorról. A szezon első cukkini párja mindig rántva készül. Ehhez most egy gyors kapormártást is kínáltam. Egyszerű, kicsit édes, kicsit savanyú. Pont így szeretjük.
A kapormártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »