Cseresznyeszósz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye
- 1 kk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 5 ek cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a lereszelt citromhéjat, a vörösbort, csipet sót, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, felforraljuk, és 10 percig főzzük.
Közben a tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a cseresznyéhez, és állandó keverés mellett felforraljuk.
Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »