Cseresznyeszósz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye
- 1 kk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 5 ek cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a lereszelt citromhéjat, a vörösbort, csipet sót, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, felforraljuk, és 10 percig főzzük.
Közben a tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a cseresznyéhez, és állandó keverés mellett felforraljuk.
Petrezselymes krumplival és főtt, vagy sült hússal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »