Almaszósz recept
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 1 citrom
- 6 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- csipet só
- 1 kanál liszt
- 200 g főzőtejszín
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy majdnem ellepje.
Pici sót adunk hozzá, mert így jobban kiadja az ízét. Megcukrozzuk, beletesszük a fahéjat, néhány karika citromot és a megmaradt citrom levét.
Ha megfőtt az alma, a főzőtejszínt a liszttel elkeverve kicsit besűrítjük. Ha szükséges utánízesítjük.
Sült, főtt húsokhoz kitűnő mártás. Ha még javítani akarsz az ízek összhatásán, serpenyőben almaszeleteket karamellizálhatsz és azzal tálalhatod.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

