Mini sajtos gombaburger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 közepes fej barna csiperke
- 25 dkg darált marhahús
- 7 dkg vaj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 ek ketchup
- 1 ek mustár
- 1 ek worcester szósz
- só, bors
- 15 dkg krémsajt
- 5 dkg cheddar sajt
- pár koktélparadicsom
- néhány salátalevél
Elkészítése:
A csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk.
Az előző serpenyőben pirítani kezdjük a marhahúst, tönköket és a hagymát, megsózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a szószokat és közepes lángon puhára pároljuk, majd belekeverjük a krémsajtot. Összenyomkodjuk-keverjük, addig pirítjuk így, míg már nem marad alatta semmi nedvesség, majd kiskanállal beletöltjük a kalapokba.
200 fokos sütőbe toljuk 10 percre (vagy amíg a hús kicsit megpirul, figyelni kell). Közben a cheddar sajtból kicsi négyzeteket vágunk.
A sütőből kivesszük a gombaburgereket, elzárjuk a gázt és a halmok tetejére tesszük a sajtszeletkéket. Pár percre visszatoljuk a még meleg sütőbe, míg a sajt ráolvad.
A koktélparadicsomból szintén szeleteket vágunk, a salátaleveleket apróra tépkedjük. A kész gomba-sajtburgerek tetejére tesszük a zöldségeket, azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »