Marharolád tejfölös gombával recept

Hozzávalók:
- 8 szelet marhacomb
- 8 szelet bacon
- só
- bors
- dijoni mustár
- kis vöröshagyma szeletelve
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
Elkészítése:
A hússzeleteket egy picit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és mustárral megkenjük. A bacont ráfektetjük, és pár szelet hagymát is teszünk rá. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, és egy fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és jól megpirítjuk a roládok minden oldalát, majd a megpucolt, szeletekre vágott gombát is rádobjuk. Megvárjuk, míg a leve elfő, és újra pirulni kezd. Ekkor felöntjük vízzel. 1-1,5 óráig pároljuk fedő alatt. Ha a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből.
A tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a gombás alapra öntjük. Pár perc alatt besűrítjük. Tálalás előtt a húsból eltávolítjuk a fogpiszkálókat.
Én párolt zöldséggel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »