Marharolád tejfölös gombával recept

Hozzávalók:
- 8 szelet marhacomb
- 8 szelet bacon
- só
- bors
- dijoni mustár
- kis vöröshagyma szeletelve
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
Elkészítése:
A hússzeleteket egy picit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és mustárral megkenjük. A bacont ráfektetjük, és pár szelet hagymát is teszünk rá. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, és egy fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és jól megpirítjuk a roládok minden oldalát, majd a megpucolt, szeletekre vágott gombát is rádobjuk. Megvárjuk, míg a leve elfő, és újra pirulni kezd. Ekkor felöntjük vízzel. 1-1,5 óráig pároljuk fedő alatt. Ha a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből.
A tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a gombás alapra öntjük. Pár perc alatt besűrítjük. Tálalás előtt a húsból eltávolítjuk a fogpiszkálókat.
Én párolt zöldséggel tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »