Marharolád tejfölös gombával recept
Hozzávalók:
- 8 szelet marhacomb
- 8 szelet bacon
- só
- bors
- dijoni mustár
- kis vöröshagyma szeletelve
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
Elkészítése:
A hússzeleteket egy picit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és mustárral megkenjük. A bacont ráfektetjük, és pár szelet hagymát is teszünk rá. Szorosan feltekerjük a hússzeleteket, és egy fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és jól megpirítjuk a roládok minden oldalát, majd a megpucolt, szeletekre vágott gombát is rádobjuk. Megvárjuk, míg a leve elfő, és újra pirulni kezd. Ekkor felöntjük vízzel. 1-1,5 óráig pároljuk fedő alatt. Ha a hús megpuhult, kivesszük a serpenyőből.
A tejfölbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a gombás alapra öntjük. Pár perc alatt besűrítjük. Tálalás előtt a húsból eltávolítjuk a fogpiszkálókat.
Én párolt zöldséggel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

