Hamburger recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- só,bors
- barbecue szósz
Káposztasalátához:
- 2 evőkanál tárkonyecet
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál cukor
- 2 kisebb fej vagy 1 nagy fej lilahagyma
- 50 dkg gyalult káposzta
- 20 dkg finomra reszelt répa
- 4 dl majonéz
Hamburgerhez még:
- Hamburgerzsemle
- paradicsom
- uborka
- lila hagyma
- sült bacon
- cheddar sajt
- Ketchup, majonéz
Elkészítése:
Darált marhahúst megborsoztam és kevertem hozzá nagyon finomra aprított hagymát. Tallérokat formáztam belőle, majd megsóztam az egyik felét és a sós oldalával lefele elkezdtem sütni, amíg sült megsóztam egy picit a másik felét és vékonyan bekentem barbecue szósszal, megfordítottam és a másik oldalát is bekentem.
Készre sütöttem. Nem fűszereztem túl mert akkor elveszik a marhahús íze.
A káposztasalátához:
Az olajat a tárkonyecetet és a cukrot elkevertem és hozzáadtam a lilahagymát. Elkevertem a majonézzel majd hozzáadtam a répát és a káposztát. Alaposan összekevertem és behűtöttem.
Végül összeállítottam a hamburgert.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »