Hagymás rostélyos recept

Hozzávalók
- 8 szelet sovány marhahús (bármilyen más hús is lehet )
- 2 kg hagyma
- 1 kg burgonya
- só
- bors
- mustár
- ketchup
- fokhagyma
- liszt
- olaj
Elkészítés:
(A marhahúst érdemes pár napra bepácolni: sózom, borsozom, vékonyan megkenem mustárral, majd a tetejére olajat öntök, lezárom az edényt és 1-2 napra(lehet több is) hűtőben tárolom.)
A húst szeletekre vágom, klopfolom, sózom, borsozom, majd lisztben megforgatom és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. Amíg ez készül, egy kisebb fej vöröshagymát apró kockákra vágok, és a vissza maradt olajon üvegesre párolom, a végén hozzá adok 1-2 gerezd fokhagymát. Ezután visszahelyezem a húsokat, felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje, hozzáadom a mustárt, a ketchupot, sózom, borsozom ha kell és lassú tűzön egy másfél órát főzöm, ha kell közben az elfőtt vizet pótolom. A végén jó sűrű mártásnak kell maradnia.
A hagymákat karikára vágom, megmosom, majd lisztben megforgatom, és arany barnára sütöm. A burgonyát tetszés szerint felaprítom, és a hagyma után kisütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »