Borjúpörkölt trikolor tésztával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg borjú lapocka
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- pirospaprika
- csipet köménymag
Elkészítése:
A hagymát és a húst kockázzuk fel, a paradicsomot és paprikát is vágjuk azonos méretű kockákra. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsd fehéredésig.
Szórjuk meg pirospaprikával, és sózzuk meg, borsozzuk, köménnyel ízesítjük. Majd keverjük jól el. Adjuk hozzá a paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük a pörköltet fedő alatt, amíg a hús omlós és puha nem lesz. A vizet pótoljuk szükség szerint. Trikolor tésztát főzzünk ki hozzá és kínáljuk melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »