Borjúpörkölt trikolor tésztával recept

Hozzávalók:
- 60 dkg borjú lapocka
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- pirospaprika
- csipet köménymag
Elkészítése:
A hagymát és a húst kockázzuk fel, a paradicsomot és paprikát is vágjuk azonos méretű kockákra. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsd fehéredésig.
Szórjuk meg pirospaprikával, és sózzuk meg, borsozzuk, köménnyel ízesítjük. Majd keverjük jól el. Adjuk hozzá a paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük a pörköltet fedő alatt, amíg a hús omlós és puha nem lesz. A vizet pótoljuk szükség szerint. Trikolor tésztát főzzünk ki hozzá és kínáljuk melegen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »