Borjúpörkölt trikolor tésztával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg borjú lapocka
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, bors
- pirospaprika
- csipet köménymag
Elkészítése:
A hagymát és a húst kockázzuk fel, a paradicsomot és paprikát is vágjuk azonos méretű kockákra. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, és pirítsd fehéredésig.
Szórjuk meg pirospaprikával, és sózzuk meg, borsozzuk, köménnyel ízesítjük. Majd keverjük jól el. Adjuk hozzá a paradicsomot és paprikát, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük a pörköltet fedő alatt, amíg a hús omlós és puha nem lesz. A vizet pótoljuk szükség szerint. Trikolor tésztát főzzünk ki hozzá és kínáljuk melegen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.