Borjúpaprikás recept

Hozzávalók:
- 80 dkg borjúcomb
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- só
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és kevés vízzel egy óra hosszat fedő alatt pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. (Tehetünk bele egy zöldpaprikát és paradicsomot is, télen egy kiskanál paradicsompürét.) Ha a hagyma már szétfőtt, zsírjára sütjük, a kockákra vágott húst megforgatjuk benne, megsózzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és vajas galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »