Borjúpaprikás recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg borjúcomb
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 dl tejföl
- 1 kiskanál liszt
- só
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, és kevés vízzel egy óra hosszat fedő alatt pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. (Tehetünk bele egy zöldpaprikát és paradicsomot is, télen egy kiskanál paradicsompürét.) Ha a hagyma már szétfőtt, zsírjára sütjük, a kockákra vágott húst megforgatjuk benne, megsózzuk, és kevés vízzel puhára pároljuk. Végül a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, és vajas galuskával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.