Zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 1 kis zeller
- 2-3 sárgarépa
- 2-3 fehérrépa
- 1 kisebb karfiol
- 2 burgonya
- 2 húsleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- étolaj
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük a zöldségekkel együtt, kivéve a karfiolt, azt később rakjuk a levesbe. Megszórjuk 1 evőkanál liszttel, majd felengedjük vízzel.
Akkor adjuk hozzá a karfiolt, ha a leves felforrt, majd a húsleveskockákat, ízlés szerint sózzuk, majd, amikor minden megfőztt, teszünk bele tésztát és még 5 percet főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »