Zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 1 kis zeller
- 2-3 sárgarépa
- 2-3 fehérrépa
- 1 kisebb karfiol
- 2 burgonya
- 2 húsleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- étolaj
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük a zöldségekkel együtt, kivéve a karfiolt, azt később rakjuk a levesbe. Megszórjuk 1 evőkanál liszttel, majd felengedjük vízzel.
Akkor adjuk hozzá a karfiolt, ha a leves felforrt, majd a húsleveskockákat, ízlés szerint sózzuk, majd, amikor minden megfőztt, teszünk bele tésztát és még 5 percet főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »