Zöldséges kolbászleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg kolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- só
- 40 dkg burgonya
- 0,5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 tk mustár
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. A kolbászt karikára vágjuk, 1-2 percig pirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a megpucolt, felkockázott burgonyát, a zöldborsót és a zöldbabot. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és a fokhagymát is belezúzzuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és ha megfőtt a leves, behabarjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »