Zöldséges kolbászleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg kolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- só
- 40 dkg burgonya
- 0,5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 tk mustár
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. A kolbászt karikára vágjuk, 1-2 percig pirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a megpucolt, felkockázott burgonyát, a zöldborsót és a zöldbabot. Felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és a fokhagymát is belezúzzuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és ha megfőtt a leves, behabarjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


