Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zeller
- 5 dkg vaj
- 1,2 liter csontlé
- 2 dl tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 kiskanál cukor
- só
- pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A megtisztított, karikákra vágott zellert a csontlében puhára pároljuk, majd beletesszük a vajat és a sót. Szitán áttörjük (vagy turmixszoljuk), a tejfölben elhabart liszttel besűrítjük, és cukorral ízesítve tálaljuk. Pirított zsemlekockát adunk hozzá. (Erősítő étrendben tálalás előtt még egy nyers tojássárgáját is keverhetünk a levesbe.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »