Zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zeller
- 5 dkg vaj
- 1,2 liter csontlé
- 2 dl tejföl
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 kiskanál cukor
- só
- pirított zsemlekocka
Elkészítés:
A megtisztított, karikákra vágott zellert a csontlében puhára pároljuk, majd beletesszük a vajat és a sót. Szitán áttörjük (vagy turmixszoljuk), a tejfölben elhabart liszttel besűrítjük, és cukorral ízesítve tálaljuk. Pirított zsemlekockát adunk hozzá. (Erősítő étrendben tálalás előtt még egy nyers tojássárgáját is keverhetünk a levesbe.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »