Tejfölös gombaleves recept

Hozzávalók 6 személyre:
- 1/2 kg gomba
- 2 szál fehér répa
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zeller
- zeller levél
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt fekete bors
- só
- ételízesítő
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek finom liszt
Leves betétnek:
- 5 dkg kis kocka tészta
Elkészítése:
A gombát,zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk.
Betétnek kis kocka tésztát főztem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »