Tejfölös gombaleves recept
Hozzávalók 6 személyre:
- 1/2 kg gomba
- 2 szál fehér répa
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zeller
- zeller levél
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt fekete bors
- só
- ételízesítő
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek finom liszt
Leves betétnek:
- 5 dkg kis kocka tészta
Elkészítése:
A gombát,zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk.
Betétnek kis kocka tésztát főztem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

