Tejfölös gombaleves recept

Hozzávalók 6 személyre:
- 1/2 kg gomba
- 2 szál fehér répa
- 2 szál sárgarépa
- 1/4 zeller
- zeller levél
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt fekete bors
- só
- ételízesítő
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek finom liszt
Leves betétnek:
- 5 dkg kis kocka tészta
Elkészítése:
A gombát,zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel a kívánt mennyiségre. Ha a zöldségek megpuhultak liszttel elkevert tejföllel behabarjuk,kiforraljuk.
Betétnek kis kocka tésztát főztem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »